milanović u ogulinu

'Nisam mogao riješiti spomenik Šoškočaninu jer su Plenkovićevi u Vukovaru razbijali dvojezične ploče. Neka on to makne'

04.05.2021 u 15:30

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je u utorak općinu Plaški i grad Ogulin

Kaže da njegov obilazak nema veze s predizbornom kampanjom, da je Plaški lijepa sredina u kojoj žive i Hrvati i Srbi.

Ne obilazi, kaže, samo mjesta u kojima je SDP na vlasti. 'Gdje da idem, u München? Što da radim, sakrijem se pod jastuk kao policija u Borovu', kazao je Milanović.

Ponovno se osvrnuo na incident u Borovu. Kazao je da je Andrej Plenković naredio policijskom vrhu da ne ide u Borovo.

'Oni ne koriste, a trebali bi koristiti policiju. Izazivaju incidente', dodao je.

  • +20
Zoran Milanović u Plaškom Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kaže da on ne kontrolira vojsku. 'Ja prvi put u 30 godina organiziram prijem za heroje s Plitvica. Dolaze svi osim vrha vojske, kojem Plenković naređuje da ne dođu. Ja pozivam da sve obilježavamo zajednički', napomenuo je.

Kaže da mauzolej Šoškočaninu, organizatoru pokolja 12 policajaca u Borovu 1991., treba maknuti i da on kao premijer za to nije imao vremena jer su neki razbijali dvojezične ploče i da je Plenković zadnji koji o tome treba govoriti. 'To nije običan grob, to je provokacija, kao što je spomenik Za dom spremni provokacija u Jasenovcu', dodao je.

Kaže da je on sam kriv i za ubojstvo Kennedyja, kao što ga krive za sve.

Zamolio je saborske zastupnike da dobro razmisle hoće li odbiti Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda. 'Boljeg kandidata nismo imali. Neka zanemare sve laži i izmišljotine. Ta osoba je dorasla i stručna. Čerat ćemo se do kraja. To je moja kandidatkinja. Ja sam predlagatelj po Ustavu', dodao je.

Na pitanje je li destabilizirao sudsku vlast, kaže da je HDZ destabilizirao sudsku vlast.

Sudovi, kaže, funkcioniraju i dalje. 'Možemo biti u krizi Državnog izbornog povjerenstva, čiji je predsjednik ujedno predsjednik Vrhovnog suda', dodao je.

Kaže da je apsolutno spreman razgovarati s premijerom. 'Što će raditi u Kninu kada bude obilježavanje Oluje?! Bježat će od mene. Kako će pobjeći od mene, a ne može trčati sto metara', dodao je. 'Zbrisao je iz Okučana k'o zadnja vjeverica', napomenuo je predsjednik.