MILIĆ U NU2

'Nisam 1991. godine rekao u eteru da je Vukovar oslobođen'

07.05.2017 u 15:12

Bionic
Reading

Goran Milić, direktor vijesti i programa na Al Jazeeri Balkans, gostujući u Nedjeljom u 2 kod Aleksandra Stankovića kazao je kako Hrvati od svih naroda u bivšoj Jugoslaviji najviše toga zamjeraju Titu iako je bio Hrvat te je imao i svojih pozitivnih strana. Naveo je da 1991. godine u eteru nije rekao da je 'Vukovar oslobođen' i da su mu neki, koji su to tvrdili, kasnije uz ispriku donijeli sanduk vina

Milić, bivši novinar RTV-a Beograd koji je za tu kuću bio dopisnik iz New Yorka, od 1990. do 1992. urednik i voditelj na Yutelu, a od 1997. do 2011. na HRT-u, i u 71. godini života radi novinarski posao, a kazao je kako je Split grad u kojem bi rado živio. Komentirao je svoj intervju s Carterom, u kojem se on pravdao zašto nije došao na Titov pogreb jer se nije želio susresti s Brežnjevom u Beogradu.

Fidel Castro, otkrio je potom, ima mlohav stisak ruke. Nije vjerovao da će Amerika izabrati Donalda Trumpa za predsjednika, a nikad mu nije ni palo na pamet da pita Tita o moru njegovih rezidencija jer bi to praktički značilo - likvidaciju.

Za Tita je rekao kako je u NOB-u bio neosporan, a u poraću katastrofa. 'Od 1965. stvar se u bivšoj državi promijenila i stranac više nije bio špijun, nego turist. Onda je došla 1971. i sječa hrvatskih proljećara. Tri godine kasnije došao je Ustav, koji je bio dobra stvar. Tito ima pozitivnih strana, ali za Hrvate ima više onih negativnih. Tako ga se i percipira', naveo je Milić.

Istaknuo je da na Yutel nije otišao iz uvjerenja, već nakon što je Šešelj pobrojao sve one koji nisu Srbi, a vodili su Dnevnik.

Istaknuo je da ga je Franjo Tuđman 1996. ili 1997. godine pozvao na prijem, nakon čega je počeo raditi na HRT-u. Istaknuo je da bi vozio 30 kilometara radi dobre janjetine i sto kilometara radi prstaca. Govoreći o svojim porocima, viskiju i kocki, kazao je da je viski pitanje mjera, a da mu je kod kocke uvijek bilo izazovno to da lako zaradi nešto mimo plaće.