NE ŽELE PONOVITI 3DS

Nintendo obećava razumnu cijenu konzole Wii U

26.06.2012 u 12:45

Bionic
Reading

Nintendo priznaje da je pogriješio s visokom cijenom 3DS konzole i najavio da će Wii U biti cjenovno mnogo pristupačniji s obzirom na vrijednost koju će ponuditi igračima

U intervjuu za japanski list Yomiuri Shimbun predsjednik Nintenda Satoru Iwata izjavio je da u slučaju konzole Wii U 'Nintendo neće ponoviti grešku kao u slučaju 3DS konzole čiju su cijenu kupci smatrali vrlo visokom'.

 

Kada se pojavio na tržištu, Nintendo 3DS stajao je 250 dolara, zbog čega je konzola imala vrlo loš početak prodaje koja je željenim smjerom krenula tek drastičnim sniženjem cijene. Dapače, Nintendo je i sam priznao da se 3DS trenutno prodaje po cijeni ispod proizvodne, što im generira ogromne gubitke i da je upravo inicijalni neuspjeh 3DS-a prouzročio najdublju financijsku krizu u povijesti japanskog gaming diva.

 

Upravo zbog ogromnih financijskih problema Nintendo više nema pravo na pogrešku, jer ona bi u trenutnoj situaciji mogla biti fatalna.

 

Pojedini analitičari očekuju da će cijena Wii U konzole biti između 240 i 280 funti iliti između 2200 i 2600 kuna, dok bi igre trebale stajati 40 funti. Reggie Fils-Aime, predsjednik američke podružnice Nintenda izjavio je da će igraći biti ugodno iznenađeni cijenom nadolazeće konzole: 'Prva stvar koju želim naglasiti je to da se fokusiramo na vrijednost. Cijena konzole biti će točno onakva kolika će biti njena prava vrijednost. Za razliku od naše konkurencije koja pri lansiranju svojih konzola ima visoke cijene i onda ih s vremenom snižava, mi ćemo odmah ponuditi konzolu po optimalnoj cijeni.'

 

'Ako se sjetite Wii konzole, ona je dugo ostala na cijeni od 250 američkih dolara. Istu strategiju primijeniti ćemo i na Wii U konzolu – ponudit ćemo dobru cijenu koju ćemo moći zadržati kroz duže razdoblje. Mislim da će vas cijena Wii U konzole sve iznenaditi', zaključio je Fils-Aime.

 

Nintendo je dakle svoje dvije posljednje konzole ponudio po cijeni od 250 američkih dolara, pa možemo očekivati da će to biti slučaj i s Wii U, iako mnogi naglašavaju da bi cijena mogla biti i viša zbog vrlo skupog touch-screen kontrolera.

 

Nintendo je također prije nekoliko dana najavio i uvećanu verziju 3DS konzole uz sufiks 'XL' koja će se na tržištu pojaviti po cijeni od 200 američkih dolara, dok bi se Wii U na policama trgovina trebao pronaći za vrijeme ovogodišnjih božićnih blagdana.