'VI STE GENIJALNI'

Nindže na nebu iznad Vrgorca

13.12.2013 u 12:04

  • +9

Vrgorčani vi ste genijalni na nebu

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Bionic
Reading

Samo sedam dana nakon što je na tvrđavi iznad grada osvanuo transparent s citatom Mate Svjetskog: Vrgorčani, vi ste genijalni, stanovnici Tinova grada i rodnog kraja Mate Šimunovića - Svjetskog, doživjeli su novu atrakciju

Na nebu iznad grada pojavio se paraglajder koji je letio preko kule Avale, potom kružio nebom iznad Vrgorca s transparentom 'Vrgorčani, vi ste genijalni'. Nakon pola sata na vrgoračkom nebu, letač se spustio u polje Bunina.

Tajanstveni letač koji je jedrio nebom iznad Vrgorca navodno je član anonimne skupine 'Vrgorske nindže', koji po noći pišu grafite i postavljaju transparente s citatima poznatih Vrgorčana, Tina Ujevića, Mate Svjetskog i dr.

Anonimna skupina mladih ljudi koji kriju identitet odlučni su u namjeri promoviranja Vrgorca putem postavljanja transparenata s pozitivnim porukama.
Kako se neslužbeno saznaje, promoviranje putem pozitivnih poruka nastavak je davno započetog projekta VVV.

Projekt VVV osmislila je skupina Vrgorčana i Višana, koji promoviraju ljepotu i turističku ponudu Dalmacije, a cijeli projekt se temelji na izjavi Tina Ujevića, koji je rekao da se prava i istinska Dalmacija nalazi u trokutu između Visa, Vrgorca i Vrlike.