BRAT SELENE MACEDO

'Nijedna kazna nije dovoljna za onog koji je uništio život moje sestre'

10.05.2013 u 12:32

Bionic
Reading

'Nijedna kazna nije dovoljna za onoga koji nam je oduzeo sestru, kćerku, prijateljicu', rekao je Emmanuel Graciano Macedo, brat Selene Graciano Macedo, koja je 22. kolovoza prošle godine ubijena na Marjanu

Ovo je njegova prva izjava za javnost nakon identifikacije sestrina tijela. Emmanuel se danas odlučio obratiti javnosti kako bi se zahvalio na interesu, ali i dobrim željama Splićana. On i njegova majka koji su u Split doputovali kako bi prisustvovali početku suđenja, u nedjelju se vraćaju u Meksiko.

Zadovoljni su tijekom suđenja, a najteži trenutak bio im je susresti se oči u oči s optuženim Edijem Mišićem, kazao je Emmanuel Graciano.

'Bio sam zabrinut za reakcije svoje majke, ali razgovarali smo prije suđenja i znamo da moramo biti mirni. Bio sam malo nervozan, nisam znao što ću misliti, što ću reći, imao sam prilike postaviti neka pitanja i dobio sam odgovore i to je to. Sada moram sabrati sve što sam čuo i malo razmisliti o svemu', rekao je Emmanuel

'Sliku optuženog vidio sam na internetu prije nego što sam došao u Split. Ne znam kako bih opisao prve dojmove kad sam ga vidio. Morate razumjeti taj trenutak, nitko vas za to ne može pripremiti, jedino što znam je da moram biti jak za nastavak suđenja', naglasio je Emmanuel

Brat Selene Macedo kaže kako nijedna kazna ne može biti dovoljno velika za smrt njegove sestre.

'Nikada nikakva kazna nije dovoljna, ova osoba nije samo uništila život moje sestre, uništila je moj život, život moje majke i svih članova moje obitelji. Ova osoba mora platiti za sve živote što je uništila, a ne samo moje sestre. Ovo suđenje je nešto, bolje nego ništa, zato sam zahvalan na tome da je policija našla krivca i da se on može kazniti', kazao je Emmanuel

Počasni konzul Meksika u Splitu Marin Bosotina kazao je kako se, unatoč svemu što se dogodilo, obitelj u Splitu osjeća sigurno.

'Split je siguran grad, to je definitivno i to je zaključak i obitelji. Majka je izjavila da bi se, poslije svega, ona najsigurnije osjećala kada bi znala da su oni ovdje. Dešava se, desilo se i ovaj put. Mislim da je Split siguran grad, po meni, najbolji grad u svijetu', rekao je Bosotina i dodao kako je meksička javnost zainteresirana za ovaj slučaj, ali ne u tolikoj mjeri koliki je odjek imao u hrvatskoj javnosti.

'Prati se cijeli slučaj i javnost je upoznata. Ne u ovakvoj mjeri kao kod nas. Ipak, ne samo u Meksiku, nego i u drugim zemljama te situacije s turistima su učestalije. Mislim da je Hrvatska to emocionalno shvatila i prihvatila jednu takvu situaciju', kazao je Bosotina.

Emmanuel Macedo rekao nam je na kraju kako se on i majka spremaju posjetiti mjesto na kojem je posljednji put vidio svoju sestru, ali kako prvo na to mora pripremiti svoju majku, kojoj će to biti veliki emocionalni šok.