BUJICE NA CESTAMA

Nevrijeme u Istri, poplava u Poreču

16.09.2016 u 16:13

Bionic
Reading

Jako nevrijeme praćeno obilnom kišom i vjetrom nešto iza 13 sati pogodilo je Poreč. Velika količina kiše koja se u kratkom roku sručila na grad na cestama je izazvala bujice. Kiša pada duž zapadne obale, ali je glavnina oborina, čini se, pala na porečkom području

Ljetnim vrućinama i sparini, čini se, došao je kraj. Prema prognozama, pred nama su obilna kiša, pljuskovi, jak vjetar i niže temperature. Pulu i okolicu već jutros je oprao kratkotrajan pljusak, a i temperatura zraka niža je nego jučer, piše Ipress.

Da nam stiže osjetno pogoršanje, govori i Meteoalarm, koji je u narančasto obojao Istru, Kvarner i sjevernu Dalmaciju zbog lokalno mogućih izraženijih i obilnijih pljuskova s grmljavinom, obilne kiše i bujičnih poplava te jakog vjetra, ponajviše u drugom dijelu dana, kada su ponegdje mogući i olujni udari juga, osobito uz zapadnu obalu Istre, gdje bi najjači udari vjetra mogli prelaziti 65 km/h.

Prema prognozi DHMZ-a, na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru danas nas očekuje promjenjivo oblačno, mjestimice uz kišu i pljuskove s grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji i obilniji, osobito pred kraj dana i u noći.

Prema večeri i tijekom noći oborine će se proširiti i u ostale krajeve zemlje. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 24 do 29 °C, u Gorskom kotaru malo niža.