TEŠKI PROPUST

Suludo: U zrakoplov na liniji Podgorica - Beograd unijela plinske boce!?

24.07.2023 u 09:21

Bionic
Reading

Crnogorska Agencija za civilno zrakoplovstvo pokrenula je istragu nakon što je žena na letu prijevoznika Air Serbia iz Podgorice za Beograd bez problema prošla protudiverzijsku kontrolu u zgradi zračne luke i ukrcala se na let s dvije plinske boce srednje veličine

Kako neslužbeno doznaje crnogorski portal Standard, istraga je već utvrdila tko je odgovoran za ovako veliku grešku, koja je mogla imati katastrofalne posljedice za zrakoplov, posadu i putnike.

Kao što je poznato, plinske boce, kao i drugi opasni predmeti i materijali, nalaze se na popisu zabranjenih predmeta koje nije dopušteno unositi u zrakoplov.

Zbog očitog propusta službenika zračne luke, kapetan zrakoplova Air Serbia na tom letu odmah je obavijestio policiju koja je zaplijenila plinske boce i uklonila ih iz zrakoplova.

Odmah nakon incidenta obaviještena je i Agencija za civilno zrakoplovstvo čiji je inspektor u sklopu očevida koji je u tijeku utvrdio tko je odgovoran za incident i sastavio zapisnik.

Izvor: Društvene mreže / Autor: The Economic Times

Budući da se radi o izravnom ugrožavanju sigurnosti zrakoplova, posade i putnika, Air Serbia je odmah podnijela prijavu protiv podgoričke zračne luke jer se radi o kršenju Zakona o sigurnosti zračnog prometa.

Koliko je ovaj incident velik govori i činjenica da se za tako veliki sigurnosni propust gubi međunarodni certifikat ECAC-a, što bi u ovom slučaju bilo pogubno za crnogorske zračne luke, piše Standard.