POLICIJA UPOZORILA

Ne nasjedajte na oglase za kupnju jeftinih automobila

24.10.2011 u 14:09

Bionic
Reading

Ministarstvo unutarnjih poslova upozorilo je građane da ne nasjedaju na lažne oglase objavljene na www.njuškalo.hr s obzirom na to da je riječ o prevari na koju je već nasjelo nekoliko osoba

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s grčkom policijom radilo je na razrješavanju nekoliko slučajeva kaznenih djela prijevare. Naime, izvršenim provjerama vidljivo je da se na internetskoj stranici www.njuskalo.hr kontinuirano objavljuju oglasi čiji je cilj prevara kupaca.

Prodavatelji iz Grčke nude vozila čija se prodaja dogovara uplatama određene svote novca putem Western Uniona za transport vozila, a nakon izvršene uplate za transport prestaje svaka komunikacija između prodavatelja i kupca, a kupljeno vozilo nije dostavljeno. Na ovakav način prevaren je veći broj osoba iz Republike Hrvatske i regije, kažu u policiji.

Ovi oglasi nemaju kontakt brojeve, već se prodavatelje kontaktira putem oglasnog obrasca, a prodavatelji se potencijalnim kupcima javlja putem e-maila. Iz MUP-a kažu da su tvrtku Njuškalo.hr upoznali s ovim problemom te upozoravaju građane na ovakav oblik prijevare, mole da ne nasjedaju te da budu oprezniji te na nasjedaju na 'povoljne' oglase za automobile jer bi ih mogli skupo koštati.