BUG U SUSTAVU

NDH u BiH vlasnica Miletine šume

19.12.2013 u 20:04

Bionic
Reading

Nezavisna država Hrvatska (NDH) raspolaže imovinom u Bosni i Hercegovini, potvrđuje zemljišnoknjižni (ZK) izvadak do kojeg je došao Dnevni avaz, a koji je za nekretninu u katastarskoj općini Međugorje izdao Općinski sud Mostar krajem studenoga 2013. godine

Tako je u ZK vidljivo da je parcela označena kao Miletina šuma uknjižena na NDH, a predsjednik Općinskog suda Mostar Marin Zadrić kazao je da su u vezi s ovim slučajem već reagirali iz Županijskog ministarstva pravosuđa.

'Dao sam nalog svojim službenicima da sukladno propisima krenu u proceduru ispravljanja. Taj nalog uključuje 'recept' tko je to trebao ranije uraditi, to jest ispraviti, a nije, te ima li odgovornosti službenika ovog suda ili nekog državnog službenika od prije 50 godina', kazao je Zadrić, dodavši kako vjeruje da ovakvih slučajeva ima i izvan BiH.

Ministar pravosuđa u HNK Radenko Mirić potvrdio je da su u vezi sa slučajem nekretnine uknjižene na fantomskog vlasnika reagirali, iako za to, rekao je, nisu izvorno nadležni. 'Zemljišne knjige regulirane su federalnim propisom, a mi smo, da bismo skratili proceduru, uputili zahtjev Sudu da se to što hitnije ispravi', rekao je Mirić za Avaz.ba.