prijetnja bombom

Nastavljen promet u zračnoj luci u Hamburgu

09.10.2023 u 16:59

Bionic
Reading

Zračni promet u zračnoj luci u Hamburgu, koji je bio obustavljen zbog prijetnje bombom zrakoplovu iz Irana, nastavljen je, objavila je u ponedjeljak poslijepodne zračna luka na svojoj internetskoj stranici. "Letenje je nastavljeno. Kašnjenje letova još je moguće", navodi se

Njemačko ratno zrakoplovstvo objavilo je na platformi X da je pratilo civilni zrakoplov koji je letio iz Teherana u Hamburg dok nije sletio u Hamburg nakon što je ušao u njemački zračni prostor istočno od Berlina nakon prijetnje bombom.

Zračni promet u zračnoj luci bio je posve obustavljen oko 12.40 sati. Zrakoplovi nisu slijetali ni polijetali oko sat i pol, a zrakoplovi su bili preusmjereni u druge zračne luke kao što je Hanover.

Glasnogovornik savezne policije rekao je za dpa da su primili e-mail s prijetnjom napada na taj let. Druge pojedinosti nisu objavljene.

Zrakoplov je sletio u Hamburg u 12.20 sati. Svih 198 putnika i 16 članova posade normalno je napustilo zrakoplov i prošli su sigurnosnu provjeru. Zrakoplov i prtljaga također su bili pretraženi.