BIVŠA sdp-OVA ŽUPANICA

Nastavak zavrzlame: Suđenje Marini Lovrić Merzel nije počelo, Uskok zatražio odgodu

27.04.2018 u 10:41

Bionic
Reading

Iako se očekivalo da će na zagrebačkom Županijskom sudu danas početi suđenje Marini Lovrić Merzel, bivšoj SDP-ovoj županici, to se nije dogodilo. Na pripremnom ročištu Uskok je zatražio odgodu dok Vrhovni sud ne odluči o njihovu zahtjevu za zaštitu zakonitosti

Sudac Ivan Turudić tom je zahtjevu udovoljio, piše Večernji list, no kasnije je kazao da tužiteljstvo nije fer jer nisu unaprijed obavijestili sud da će tražiti odgodu rasprave. S njegovim stavom slaže se obrana Marine Lovrić Merzel.

Prijepor je nastao zbog nagodbe koju je tužiteljstvo sklopilo sa Željkom Žužićem, optuženim da je Marini Lovrić Merzel dao 100.000 eura mita. Žužić je to priznao i nagodio se s Uskokom, a on prema nagodbi za njega traži uvjetnu kaznu. S visinom te kazne sudac Turudić se ne slaže te je odbio nagodbu u tri navrata. Zbog svega toga Uskok je tražio njegovo izuzeće, a ono je odbijeno.

Uskok je već ranije bio postavio zahtjev za zaštitu zakonitosti i Vrhovni sud ga je riješio u njihovu korist. Kakva će odluka biti sada, tek treba vidjeti, piše Večernji, kao i koliko će Vrhovnom sudu trebati da odluči o tome. Kako je kazao Turudić, zadnji put su odlučivali o tome oko godinu dana.

  • +5
Marina Lovrić Merzel u pratnji odvjetnika dolazi na pripremno ročište Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL