GIMNAZIJALAC GENIJALAC

Naš najmlađi kemičar osvojio olimpijsku medalju

29.07.2015 u 09:59

Bionic
Reading

Ilija Srpak, učenik prvog razreda varaždinske gimnazije, ovih dana postao je najmlađi hrvatski natjecatelj koji je osvojio medalju na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi otkada postoji ovo natjecanje

Na upravo završenoj 47. Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi, ove godine održanoj u Bakuu u Azerbajdžanu, Hrvatsku su predstavili Josip Draženović, maturant Gimnazije Karlovac, Barbara Rubinić, maturantica zagrebačke I. gimnazije, Jakov Smešny, maturant riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića, te Ilija Srpak, učenik 1. razreda varaždinske I. gimnazije.

Naši se učenici ove godine s olimpijade vraćaju s dvije brončane medalje, a medalje su osvojili Jakov Smešny i Ilija Srpak. Ilija je do sada uspješno sudjelovao na više međunarodnih znanstvenih natjecanja, no ovaj mu je uspjeh posebno vrijedan.

U zagrebačku zračnu luku Pleso stići će danas.

Učenike su na putu pratili prof. dr. sc. Branka Zorc i prof. dr. sc. Tomislav Cvitaš, ujedno voditelji grupe nastavnika, znanstvenika i studenata koji su naše natjecatelje pripremali za sudjelovanje na kemijskoj olimpijadi.