NAPAD NA BOGOSLOVE

Napadači iz Kistanja na slobodi, ne smiju prilaziti manastiru

19.03.2013 u 12:29

Bionic
Reading

Sedmorica maloljetnika iz Kistanja koji su osumnjičeni za napad na bogoslove manastira Krka - puštena su da se brane sa slobode. Iako je državni odvjetnik tražio da ih se zadrži u istražnom zatvoru - sudac istrage Ivo Vukelja odbio je taj prijedlog i umjesto toga im odredio mjere opreza

Maloljetnici se ne smiju približiti manastiru Krka na bliže od jedan kilometar, a bogoslovima iz manastira Krka na manje od 100 m, piše hrt.hr.

'Ja bih pozvao političare da se suzdrže od prikupljanja jeftinih političkih bodova na nesreći ove djece, kako oštećenika, tako i osumnjičenika. Sud će donositi svoje odluke isključivo na temelju zakona i činjenica, a ne po diktatu ulice i željama političara, to mora biti svima jasno', poručio je glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Protiv maloljetnika su podignute i kaznene prijave. Za nanošenje teške tjelesne ozljede osumnjičen je maloljetnik s područja Kistanja. Još šestorica njegovih sumještana osumnjičena su za nanošenje lakših ozljeda.

Podsjetimo, oni su najprije verbalno, a zatim i fizički napali osmoricu bogoslova. Šestorica su ozlijeđena, od kojih jedan teže.