zlouporaba u gospodarskom poslovanju

Nakon što mu je odbijena peta odgoda Klemm se javio u Remetinec radi izdržavanja zatvorske kazne

27.01.2021 u 10:55

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Udruge specijalne policije i vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security Josip Klemm, koji je još 2019. osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora zbog zloporabe u gospodarskom poslovanju, od utorka je u zagrebačkom pritvoru Remetinec, a uskoro bi trebao početi s izdržavanjem kazne

'Josip Klemm od jučer je novi stanovnik Remetinca. Nakon što su mu odbijen zadnji zahtjev za odgodom izvršenja kazne jučer se morao javiti u zatvor', objavio je Večernji list.

List navodi da će Klemm vjerojatno izdržati kaznu u nekoj poluotvorenoj kaznionici, 'nakon što prođe kroz Centar za psihosocijalnu dijagnostiku'.

Presuda Klemmu postala je pravomoćna, a on je od tada do danas tražio četiri odgode odlaska u zatvor zbog zdravstvenih teškoća, i to mu je odobravano. Međutim zadnju njegovu molbu sutkinja izvršenja kazne zatvora zagrebačkog Županijskog suda je odbila, a takvu je odluku potvrdilo izvanraspravno vijeće odbivši Klemmovu žalbu te mu je bilo naloženo da se javi u Remetinec 26. siječnja, što je on i učinio.