lažna uzbuna

Nad Osijekom ipak nije povećana koncentracija ozona, pokvario se uređaj za mjerenje

18.06.2020 u 10:25

Bionic
Reading

Iako su Osječani jučer bili upozoreni da ne izlaze na otvoreno u večernjim satima zbog visoke koncentracije prizemnog ozona, danas je došla informacija da je sve bila lažna uzbuna

'Kasno sinoć, od Centra 112 zaprimljena je nova obavijest prema kojoj je Hrvatska agencija za okoliš i prirodu naknadno objavila informaciju da je došlo do kvara uređaja za mjerenje koncentracije ozona (O3) na mjernoj postaji Osijek-1. To znači da su građani pozvani na oprez temeljem pogrešnog podatka s mjerne postaje Osijek-1. Prema objavi na mrežnim stranicama HAOP-a, kvar će biti otklonjen u najkraćem roku', priopćili su iz Grada Osijeka.

Podsjećamo, Državni hidrometeorološki zavod odrađuje podatke mjerenja s mjernih postaja, a Centar 112 prosljeđuje informaciju jedinicama lokalne samouprave koji potom o istom izvješćuju javnost. Grad Osijek izražava uvjerenje da će nadležne službe što skorije otkloniti nastali problem.

Jučer je Grad Osijek obavijestio građane da se zbog visokih koncentracija prizemnog ozona ne preporuča boravak ni fizička aktivnost na otvorenom prostoru u vrijeme između 17 i 21 sat.