PRIJEVARA I KRIVOTVORENJE

Načelnik Gvozda prijavljen zbog gospodarskog kriminala

15.10.2013 u 17:48

Bionic
Reading

Sisačko-moslavačka policija kazneno je prijavila zbog gospodarskog kriminala, odnosno subvencijske prijevare i krivotvorenja službene isprave, čelnika lokalne samouprave u Gvozdu i direktora lokalnoga komunalnog društva

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je jedan od počinitelja, kao službena i odgovorna osoba lokalne samouprave u rujnu 2011. godine s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU sklopio ugovor o sufinanciranju projekata na području općine Gvozd, ukupne vrijednosti nekoliko stotina tisuća kuna, priopćila je danas Policijska uprava sisačko-poslavačka.

Riječ je o sanaciji i pripremi za asfaltiranje nerazvrstanih cesta, izgradnji atletske staze na školskom igralištu, sanaciji krova općinske zgrade i izgradnji igrališta za dječji vrtić.

Nakon toga je dogovorio obavljanje tih radova s drugim počiniteljem, direktorom trgovačkog društva, koje je ispostavilo račune za poslove, koji su plaćenih iz proračuna lokalne samouprave, iako nisu odrađeni, navodi policija.

Sufinancirana sredstva i sredstva iz proračuna općine Gvozd u trgovačkom su društvu utrošena u druge svrhe.

Neslužbeno se doznaje kako su za gospodarski kriminal kazneno prijavljeni načelnik Općine Gvozd, Branko Jovičić i direktor lokalnog Komunalca Milorad Milojević.