POLICIJA DOŠLA ZBOG 'ĆILILI NE'

Na zgradi HDZ-ovog načelnika u Udbini osvanuo grafit

09.09.2013 u 20:13

Bionic
Reading

U nedjelju između 23:00 i 05:00 sati u Udbini, na zgradi Krbavske ulice nepoznata je osoba na zgradi u kojoj živi načelnik Općine Udbina Ivan Pešut osvanuo grafit s natpisom 'ČILILI NE' što sugerira na neslaganje s uvođenjem ćirilice na Udbini

Zbog grafita je pozvana i policija, navodno je telefonski broj okrenuo sami načelnik. Inače, načelnik Općine Udbina (član HDZ-a) proveo je odluku Općinskog vijeća Udbine o postavljanju natpisa na ćirilici i latinici u Udbini - piše likaplus.hr.

Općinsko vijeće tu je odluku donijelo u svibnju pa su krenula nagađanja da se radi o trgovini između HDZ i SDSS-a. Naime, SDSS je podržao u otvorenoj koaliciji prije izbora kandidata HDZ-a Ivana Pešuta za načelnika, a SDSS je dobio zamjenika načelnika. Ipak, za Općinsko vijeće nisu išli zajedno s listama nego odvojeno. Upravo ta činjenica da je stvorena prijeizborna koalicija HDZ-SDSS, stvara ogorčenje kod jednog dijela stanovnika Udbine.

Podsjetimo, SDSS-ovci su mogli uvesti ćirilicu i prije obzirom na službeni popis stanovništva, ali nisu to učinili sami nego su tu čast prepustili načelniku HDZ-a.