NIZ ODLUKA

Na zatvorenoj sjednici Vlade o iskorištenosti EU fondova i otvaranju konzulata

27.10.2022 u 16:58

Bionic
Reading

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice članovi Vlade usmeno su izviješteni o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Hrvatskoj, a prihvaćeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima RH preuzima pravnu stečevinu EU za 2022.

Donesen je Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o davanju suglasnosti za otvaranje Konzulata, a kako je ta točka označena stupnjem tajnosti "ograničeno", iz Vlade je priopćeno da je nisu u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.

Što se tiče kadrovskih pitanja, razriješeni su dosadašnji predstavnik i zamjenica predstavnika Vlade Republike Hrvatske u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe, Dušan Mandac i Nina Bončić-Mijatović. Novom predstavnicom imenovana je Nina Bončić-Mijatović, a zamjenicom predstavnice Marija Đurić, kao predstavnice Ministarstva zdravstva.

Razriješeni su dosadašnji član i zamjenik člana Savjeta za razvoj civilnoga društva, Dalibor Šemper i Nemanja Relić. Novim članom imenovan je Nemanja Relić, a zamjenikom člana Viktor Koska, kao predstavnici Ureda potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske.