VARAŽDINSKI ŽUPAN

Na popisu tvrtki koje su obnavljale Baniju našla se i nekadašnja Čačićeva firma, ovako je to komentirao

14.01.2021 u 22:44

Bionic
Reading

Tvrtka Congama iz Varaždina, koja je bila dio grupacije Coning, nekadašnje tvrtke Radimira Čačića, našla se na popisu 202 trgovačka društva i obrtnika koji su bili izvođači radova u poslijeratnoj obnovi na području Sisačko-moslavačke županije.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavio je u četvrtak na svojim internetskim stranicama Informaciju o poslijeratnoj obnovi na području Sisačko-moslavačke županije, koja sadrži popise projektanata i nadzora, izvođača radova te područnih nadzora i revidenata, kao i troškove obnove. Među njima se našla i tvrtka iz grupacije Coning koji je u stečaju, a koji je nekad bio povezan s Radimirom Čačićem, predsjednikom Reformista i varaždinskim županom.

'Congama je jedna od par stotina tvrtki koje su radile u obnovi. Uvijek je bila ocijenjena najboljim ocjenama, a ako ikad nađete da se nekome srušila kuća koju mu je radila Congama, bit će mi zadovoljstvo odgovoriti. Oni su po rangu kvalitete bili najbolji', rekao je Čačić Jutarnjem listu te dodao: 'Nove kuće iz obnove se nisu smjele srušiti, ni u snu. Ali, to je uvijek odgovornost projektanta, šefa gradilišta i nadzora.'

Na listi projektanata i nadzora tvrtki koje su sudjelovale u obnovi u Sisačko-moslavačkoj županiji našla se i tvrtka GIM d.o.o. iz Zagreba povezana s Ivanom i Tomislavom Musićem, ocem i bratom Sanje Musić Milanović, supruge predsjednika Zorana Milanovića. Jutarnji list poslao im je upit o ovome no do objave teksta nisu dobili odgovor.