A DI JE SLOBODA IZRAŽAVANJA?

Na policiji zbog Facebook grupe o Sanaderu

28.11.2008 u 23:00

Bionic
Reading

Nikša Klečak, predsjednik Foruma mladih SDP-a Dubrovnik, pokrenuo je Facebook grupu pod nazivom 'Kladim se da ću naći 5.000 facebookera koji ne vole Sanadera!'. Našao ih je i više od šest tisuća, ali zbog toga završio na policiji

Naime, u petak oko 14.30 dubrovačka krim policija pokucala mu je na vrata. U rukama su imali nalog za pretres stana. Klečaku su oduzeli dva laptopa te mobitel. Osim što su mu premetačinom uznemirili njegove roditelje, njega su priveli u Policijsku upravu dubrovačku.

Policijski informatičari pregledali su laptope te na njima nisu našli ništa što bi Nikšu teretilo. Osumnjičen je za ometanje javnog reda i mira, no očito je poremetio jedino mir premijera Sanadera.

Policajci ga terete da je na Facebooku omalovažavao lik i djelo premijera te da je objavio fotomontažu s fašističkim simbolima. Zanimljivo je napomenuti da je Nikša Klečak predsjednik Foruma mladih SDP-a Dubrovnik.

Na Facebook grupi istaknuta je samo fotografija naslovnice dnevnog lista 24 sata koju krasi lik premijera Sanadera. 'To je autentična naslovnica. To mogu potvrditi i u redakciji 24sata', rekao nam je Nikša Klečak.

U policiji su mu rekli da oni nemaju na temelju čega podignuti prijavu te da je direktiva o pretresu i privođenju došla iz Zagreba.

Klečak nakon ovog incidenta neće imati pravne posljedice, no sve to ostavlja gorak okus u ustima, kako sam kaže.