prometna nesreća

Ukrajinci poginuli u Veneciji živjeli na Plitvicama; proglašen dan žalosti

05.10.2023 u 13:45

Bionic
Reading

Općina Plitvička Jezera proglasila je sutrašnji dan 6. listopada danom žalosti na svom području jer je pet raseljenih osoba iz Ukrajine, od kojih dvoje djece, poginulo u prometnoj nesreći koja se dogodila u Veneciji kad je autobus pao s nadvožnjaka i zapalio se. Navodi se da su živjeli na području Plitvičkih Jezera

Podsjetimo, u među 21 osobom poginulom u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 19.45 sati poginulo je devetero Ukrajinaca, četvero Rumunja, troje Nijemaca, Talijan (vozač), Hrvatica, dva Portugalca i osoba iz Južne Afrike.

Iz još neutvrđenog razloga, vozilo, koje se kretalo po mostu, udarilo je u sigurnosnu ogradu i srušilo se u blizini željezničke pruge između Mestrea i Marghere, dva grada u sklopu Venecije.

Prema navodima talijanskih i domaćih medija, u autobusu je bio mladi bračni par A.B. i M.B. iz Splita. Vjenčali su se prije tri tjedna, u Veneciji su bili na medenom mjesecu, a 24-godišnja Splićanka A.B., koja je poginula u strašnoj nesreći, bila je u visokom stupnju trudnoće. Njezin suprug M.B. je na intenzivnoj njezi i u teškom stanju, no trenutno je stabilno.

Mjesto tragične autobusne nesreće kod Venecije Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL