U BOSANSKOM BRODU

Na hrvatskoj granici 'pali' sa pet strojnica i četiri pištolja

08.04.2016 u 15:05

Bionic
Reading

Pripadnici Granične policije BiH spriječili su u četvrtak na međunarodnom graničnom prijelazu prema Hrvatskoj u Bosanskom Brodu krijumčarenje veće količine oružja i streljiva koje je bilo namijenjeno zemljama Europske unije te uhitili jednu osobu, priopćeno je u petak iz Granične policije BiH

Oružje i streljivo su pronađeni prigodom pretresa putničkog vozila Lancia, bh. registracijskih oznaka, prigodom pokušaja izlaska iz BiH. Vozilom je upravljao M. S. (1988.) državljanin BiH, kazali su iz Granične policije.

Oružje i streljivo bili su skriveni u namjenski napravljenom bunkeru za krijumčarenje ispod poda automobila te je otkriveno pet strojnica i četiri pištolja sa spremnicima za streljivo, 381 komad streljiva za puške i 75 komada za pištolj.

Nakon toga su pripadnici Granične policije BiH sinoć pretresli stambene objekte uhićene osobe (M. S.) u Maglaju, kao i obiteljsku kuću Š. E. (1984.) u Zenici u kojoj je pronađeno 87 komada streljiva raznih kalibara.

Oružje, streljivo i vozilo privremeno su oduzeti, a osoba koja je upravljala vozilom je uhićena zbog postojanja sumnje da je pokušao krijumčariti oružje i vojnu opremu.