RELIGIOZNO OKUPLJANJE

Muškarci u Hrvatskoj i danas mole, u Zagrebu ih dočekao - prosvjed. Došlo i do incidenta

06.05.2023 u 09:54

Bionic
Reading

Na splitskom Peristilu, kao i svake subote u posljednje vrijeme, okupili su se muškarci, koji klečeći mole za žensku čednost i muški autoritet. Molitelji su se okupili i na zagrebačkom glavnom trgu, gdje ih je dočekao kontraprosvjed

Muškarci na glavnom zagrebačkom trgu mole svake prve subote u mjesecu unazad nekoliko mjeseci. I ovoga jutra okupili su se na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, a pridružile su im se i žene.

  • +27
Molitelji se ponovno okupili na Trgu bana Jelačića Izvor: Pixsell / Autor: Zoe Sarlija/PIXSELL

Klečali su i molili, ali i ovaj put uz glasne prosvjednike koji su bubnjevima i bukom ometali molitelje, prenosi Večernji list.

Među prosvjednicama je bila žena koja je moliteljima rekla da se želi popeti na postolje stupa javne rasvjete na Trgu. No dvije moliteljice joj nisu dopustile. Jedna od moliteljica ispriječila se i molila nad prosvjednicom. Pridružio joj se i jedan muškarac.

  • +16
Molitelji u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Na povišeni položaj popeo se zatim i fotoreporter koji je htio zabilježiti scenu. Jedna moliteljica gurnula je ruku prema njegovom fotoaparatu. Potom su se obje spustile, a fotoreporter je nastavio raditi profesionalno svoj posao.

  • +28
Molitelji prosvjed Izvor: Pixsell / Autor: Zoe Sarlija/PIXSELL