u skladu s programskim orijentacijama

Murganić potvrdila: Zajednica žena HDZ-a podržala ratifikaciju Istanbulske konvencije

14.03.2018 u 19:56

Bionic
Reading

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' Nada Murganić nakon sjednice potvrdila je da je to stranačko tijelo podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije

'Tema Predsjedništva zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' bila je Istanbulska konvencija i njezino potvrđivanje. Članice su raspravile predloženi dokument i podržale ga jer je on u skladu sa svim programskim orijentacijama HDZ-a i Zajednice žena. Složile su se da je to jedan zakonodavni okvir u kojem se jača zaštita žena od nasilja u obitelji i vrlo vrijedan dokument', kazala je Nada Murganić, a prenosi televizija N!

'Nije samo naša država ta koja ima problem sa nasiljem. To imaju i druge države i zato su i nastali takvi dokumenti. Smatramo da je Konvencija značajan dokument jer daje čvršći zakonodavni okvir', kazala je Murganić i dodala da je upravo HDZ, kada je bio na vlasti, donosio dokumente u kojem se izrazilo opredjeljenje protiv nasilja i diskriminacije.

'Potrebno je jače se odrediti kažnjavanju nasilnika kroz zakone. Smatramo da je ovaj dokument vrijednost više i upravo ga mi kao žene trebamo bez rezerve podržati', kazala je Murganić te dodala da na sastanku nije bilo disonantnih tonova u vezi podrške potvrđivanja Istanbulske konvencije.

  • +29
Sva lica Nade Murganić Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Murganić je potvrdila i da se Istanbulska konvencija sutra još neće naći na dnevnom redu Vlade.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković je prošlog tjedna, na Dan žena, kazao da će se taj dokument na Vladi naći u roku dva tjedna.