travnik i nova bila

MUP Srednjobosanskog kantona o otkazanom posjetu Milanovića: Sigurnosna situacija je zadovoljavajuća

19.12.2021 u 13:27

Bionic
Reading

Sigurnosna situacija na području Srednjobosanskog kantona po svim sigurnosnim parametrima je zadovoljavajuća, rekao je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK osvrćući se na otkazivanje posjeta hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića Travniku i Novoj Bili

Sigurnosna situacija se na području Srednjobosanskog kantona, kako je rekao glasnogovornik MUP-a SBK Hasan Hodžić za N1 Televiziju, u usporedbi s onom u razdoblju prethodnih nekoliko godina konstantno poboljšava.

'MUP SBK-a je blagovremeno poduzeo sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja kretanja i boravka predsjednika Hrvatske na našem području. To, između ostalog, podrazumijeva sačinjavanje potrebnih planova osiguranja kao i formiranje rukovodnog štaba koji bi rukovodio svim aktivnostima koje su predviđene navedenim planovima. Kako bi navedeno osiguranje proteklo uredno, planiran je angažman više timova temeljne i kriminalističke policije, kao i pripadnika jedinice za javni red i mir i jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK', poručio je Hodžić.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u nedjelju je trebao posjetiti Travnik i Novu Bilu, ali su iz njegovog Ureda priopćili kako je dolazak otkazan iz sigurnosnih razloga.

  • +6
Zoran Milanović Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL