KAJINOVA PROZIVKA

'MUP ima podatke o Hypu, ali pušta što mu odgovara'

14.04.2015 u 08:55

Bionic
Reading

'Raiffeisen i Hypo banka opljačkale su Hrvatsku uz blagoslov hrvatskih vlasti i trebalo bi ih nacionalizirati', izjavio je Damir Kajin, nezavisni saborski zastupnik za emisiju Otvoreno u kojoj je tema bila afera Hypo

'Kada govorimo o Hypo banci, matica Hypo banke nije na Pagu, Pag je sitnica, matica je u Istri, matica je u Zagrebu. Ovo što je procurilo o Paškim rebrima, procurilo je iz MUP-a, jer su oni, kao i DORH, i neki mediji, i neki od nas u politici, dobili završno izvješće krim policije iz Austrije'. I treba udarati, ali štiti svoje koalicijske partnere u Istri, to je odlika policijske države. Neka se vrši pravda, pa makar svijet propao, ali to se na taj način ne radi', kazao je Kajin

Kajin se u emisiji pozvao na dokument, završno izvješće austrijskog Saveznog kriminalističkog ureda, koji između ostalog prema tvrdnjama Kajina govori o kriminalnoj hobotnici glede Paških rebara, ali i o onome što se događalo u Zagrebu, Istri i na drugim mjestima. Taj je dokument, kaže, dostupan i hrvatskoj vlasti, DORH-u i MUP-u.
'Ali MUP jednostavno pušta ono što im odgovara', kazao je Kajin i dodao da zna kada i tko je primao novce.

Smatra da se osim Paga, pažnja trebala usmjeriti i na Istru.

'Istra je praonica novca, ali zadnjih deset godina se ne događa ništa. Ili ćemo početi govoriti o imenima i prezimena, ili ćemo se nastaviti valjati u žabokrečini', poručio je Kajin.

Izjavio je i kako može govoriti o desetak, petnaestak imena osoba iz tog izvješća koje su primale mito.

Naveo je nekoliko imena, tvrdeći da može govoriti točno o datumima kada se koja isplata dogodila - što, kada i koliko je novaca prebačeno iz Hypo banke na račune različitih osoba.