bez uvjeta

Možemo! Pula: Treba zaustaviti projekt garaže na Marsovom polju

07.12.2023 u 15:20

Bionic
Reading

Gradski vijećnici pulskog Možemo! Dušica Radojčić i Noel Mirković u četvrtak su ocijenili da nisu ispunjeni prostorno-planski uvjeti za izgradnju projekta javne garaže na Marsovom polju u Puli te su zatražili zaustavljanje planiranog projekta

"Na naše vijećničko pitanje u vezi planirane izgradnje javne garaže u zoni sporta i rekreacije na Marsovom polju, lokacija u blizini nogometnog stadiona, pročelnica se na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća pozvala na Zakon o komunalnom gospodarstvu, koji javne garaže ubraja u komunalnu infrastrukturu, a odmah potom i na članak 51. GUP-a, koji govori o nečem različitom odnosno o infrastrukturnom sustavu", rekla je Radojčić.

Dodala je kako zona sporta i rekreacije na Marsovom polju, na kojoj se planira gradnja garaže, nema namjenu ni parkirališta, ni garaže i na njoj se smije graditi samo - podzemna garaža.

"Razumnost tog ograničenja je više nego jasna jer je spomenuta zona namijenjena za sportske objekte, pa se podzemnom garažom omogućava maksimalno iskoristiti površinu", rekla je.

Ustvrdila je kako je čitanjem GUP-a, članka 56. i njegovog 8. stavka, jasno vidljivo da sport i nadzemnu garažu nije dopušteno kombinirati unutar namjene zone za sport.

Stoga, pulski gradski vijećnici Možemo! očekuju da stručne službe Grada malo bolje pročitaju vlastiti GUP, dodala je.

U međuvremenu, smatraju u Možemo!, treba obustaviti izradu tehničke dokumentacije za garažu za koju je u tijeku postupak javne nabave.

"Teško je vjerovati da nakon više od deset godina planiranja izgradnje garaže, još uvijek nemamo prikladnu lokaciju. Strategije vođenja grada, koje površine zelene i rekreacijske namjene učestalo pretvaraju u stambenu ili mješovitu, imaju za rezultat nepovratan gubitak prostora namijenjenog zdravom životu i medvjeđa je usluga gradu koji sad već stihijski gubi na kvaliteti života koju nudi sve manjem broju stanovnika", naveli su iz Možemo!

Napominju kako se svi mogu složiti da je garažna kuća Puli potrebna, ali da lokaciju na Marsovom Polju treba ostaviti sportu i rekreaciji.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'