trpimir goluža

Mostov zastupnik u zagrebačkoj Skupštini na sjednicu stigao s gas maskom: To je smrad neodgovornosti, pohlepe i pokušaja zataškavanja velikih afera

28.04.2022 u 11:35

Bionic
Reading

Trpimir Goluža, zastupnik Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, na sjednicu je stigao s gas maskom: 'Stavio sam je da bih se simbolično zaštitio od smrada koji dolazi iz Kulturno-informativnog centra, koji se širi iz Gradske plinare, ali se širi i iz Gradske uprave Zagreba'

'To je smrad neodgovornosti, pohlepe, ogromnih, nenadoknadivih financijskih gubitaka, obmanjivanja, manipulacije, prebacivanja odgovornosti, ali i smrad pokušaja zataškavanja velikih afera. Dakle, obmana je, koju osobno gradonačelnik plasira u javnost, da je u lipnju prošle godine, kad je preuzeo izvršnu vlast, naslijedio Gradsku plinaru opskrba i distribucija kao devastiranu tvrtku', rekao je zastupnik Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Trpimir Goluža, javlja N1.

Dodao je kako je istina da su te gradske tvrtke naslijeđene kao 'iznimno uspješne, koje su svaku poslovnu godinu završavale s višemilijunskim dobicima'.

'Početkom lipnja prošle godine Plinara opskrba imala je na računu desetke milijuna poslovnog dobitka prenesenog iz prethodnog poslovnog razdoblja. A onda se dogodilo Možemo!. Procjenjuje se da je Plinara opskrba od lipnja 2021. pa do danas samo u 10 kalendarskih mjeseci ostvarila izravan gubitak od 400 milijuna kuna. Dobro ste čuli. U 10 mjeseci – 400 milijuna kuna. Gubici su nastali konstantno pogrešnom poslovnom politikom koja se protezala od lipnja prošle godine pa sve do danas', rekao je Goluža, dodajući da je 'ovakvo krajnje neodgovorno poslovanje' zbog posljedičnog podizanja cijena plina poduzetnicima pokrenulo spiralu inflacije osnovnih životnih troškova za 15 posto.

  • +6
Održana 11. sjednica zagrebačke Gradske skupštine Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

'To ukupnu štetu građanima Zagreba diže na nekoliko milijardi kuna. Tomislav Tomašević nije kriv, ali je itekako odgovoran za uništavanje Plinare opskrbe jer nije na vrijeme detektirao situaciju i smijenio krivce. Tako da je smijenio predsjednika uprave tek za pet mjeseci, a direktora sektora trgovanja plinom još uvijek nije smijenio i čovjek žari i pali Plinarom', rekao je Goluža.

  • +5
Koordinacija SSSH dijelila letke ispred Skupštine Grada Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić