NAKON SASTANKA S PLENKOVIĆEM

Šuker: Radimo po zakonu. Sve drugo je fake news

28.02.2017 u 14:04

Davor Šuker dolazi na sastanak s Andrejom Plenkovićem koji je zatvoren za javnost

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Bionic
Reading

Dan nakon što je Most zatražio ostavke čelnika Hrvatskog nogometnog saveza, depolitizaciju sporta i striktno provođenje odredbi Zakona o sportu, danas su se u Vladi sastali premijer Andrej Plenković i čelnik HNS-a Davor Šuker. Nakon sastanka Šuker je da će 'Skupština odlučiti o predsjedniku HNS-a': 'Ovako razgovarati o ostavkama je neprihvatljivo!'

Nakon razgovora s premijerom Andrejom Plekovićem, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker novinarima je rekao kako je s premijerom razgovarao o pripremi utakmice Hrvatska - Ukrajina, odnosno kako s Plenkovićem nije razgovarao o Mostovom zahtjevu da svi čelnici HNS-a, dakle i on, podnesu ostavke.

'Ovako razgovarati o ostavkama je neprihvatljivo', rekao je Davor Šuker i dodao da će Skupština Nogometnog saveza odlučiti o svom predsjedniku. Šuker tvrdi kako HNS provodi Zakon o sportu.

'Mi primjenjujemo Zakon o sportu, možda i jedini u Hrvatskoj. A sve ostalo (svake drugačije tvrdnje i napisi, nap. a.) su, kao što bi rekao gospodin Trump fake news', rekao je Šuker.

Prije sastanka Plenkovića i Šukera iz Vlade su poručili kako današnji sastanak nema veze s jučerašnjim pozivom Mosta na ostavku čelnika Hrvatskog nogometnog saveza te da je 'sastanak premijera s čelnikom HNS-a ranije dogovoren'. Podsjećaju da se premijer dosad sastao i s čelnicima nekih drugih sportskih saveza.

'Sastanak je organiziran neovisno o utakmici Cibalia - Dinamo. Kod mene su bili i čelnici košarkaškog i vaterpolskog saveza. Riječ je kontinuitetu dijaloga' rekao je danas premijer Andrej Plenković i dodao kako ga zanima kvalitetan nogomet, sigurnost gledatelja, te da se Zakon o sportu mora primjenjivati: 'Tu nema dileme'.

Ogovorio je na pitanje je li za to da bude manje članova stranaka u sportskim savezima, te je komentirao reakciju Mosta koji je pozvao sve članove vodstva HNS-a na ostavke.

'Vodstva sportskih saveza ne biraju ni Vlada ni Sabor ni političke stranke. Ja sam za to da sport vode sportaši', rekao je Plenković.

Iz toga se može zaključiti i kako Plenkoviću ne smeta Davor Šuker na čelu HNS-a, jer je riječ o legendarnom napadaču nogometne reprezentacije i nekih od najvećih svjetskih klubova.