SPORNE ISPLATE ZA HOO

Mornar: Nisam prekršio zakon, omogućio sam da sport funkcionira

13.05.2015 u 20:00

Bionic
Reading

Gostujući u Dnevniku HTV-a ministar obrazovanja, znanosti i sporta Vedran Mornar odbacio je navode o nezakonitim isplatama Hrvatskom olimpijskom odboru iznesene u današnjem članku tportala. Prema njegovim riječima, Ministarstvo je pregledalo program HOO-a i odborilo novac za veći dio programa koji nije sporan

Ministar Mornar tvrdi da nije prekršio zakon kada je, kako je otkrio tportal.hr, donio odluku da se Hrvatskom olimpijskom odboru isplati 25,49 milijuna kuna, iako Uprava za sport nije odobrila program HOO-a za 2015. godinu .


'To nije afera, ja sam omogućio da hrvatski sport funkcionira. Željeli smo potaknuti, a ne zaustaviti projekte HOO-a', rekao je Mornar i najavio da će Ministarstvo sutra javno objaviti program HOO-a za koji je odobreno financiranje.

Ministar Mornar smatra da nije odgovoran za kršenje zakona te ne namjerava podnijeti ostavku.

Ustvrdio je da je program HOO-a pažljivo pregledan stavku po stavku te da je odobreno samo ono što je nesporno. 'Naravno da su troškovi bili specificirani, a sporan je bio manji dio novca, zato neko vrijeme nismo isplaćivali sredstva HOO-u', pojasnio je Mornar, ističući da se radi o novcu na temelju kojeg hrvatski sportaši postižu uspjehe.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša ostao je bez komentara.