'REDOVNA POTPORA'

MORH objasnio zašto vojska rastavlja šator u Savskoj

27.04.2016 u 16:35

  • +16

Demontiranje šatora branitelja u Savskoj 66

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

Bionic
Reading

Nakon što su u utorak okončali prosvjed pred zgradom Ministarstva branitelja, šatoraši su jutros započeli s rastavljanjem prosvjedničkog šatora na Trgu Nevenke Topalušić 1, tj. bivšoj Savskoj 66. U tome im svesrdno pomažu djelatnici Hrvatske vojske, kako se može vidjeti u fotogaleriji agencije Pixsell. Iz MORH-a za tportal navode da Oružane snage RH rade to temeljem zahtjeva Ministarstva branitelja

'Oružane snage RH redovno pružaju potporu drugim tijelima državne uprave, različitim sportskim i drugim udrugama, jedinicama regionalne i lokalne samouprave, pa tako i udrugama branitelja. Navedenu aktivnost preseljenja šatora koji se nalazi ispred Ministarstva branitelja, Oružane snage RH rade temeljem zahtjeva Ministarstva branitelja u koordinaciji s braniteljskim udrugama', odgovorili su iz MORH-a na pitanje na čiju inicijativu i zašto djelatnici Hrvatske vojske razmontiraju šator.

U MORH-u su potpuno preskočili pitanje koliko je djelatnika HV-a angažirano na tom poslu, dodajući tek da je više informacija moguće dobiti od Ministarstva branitelja.

Oko 8.30 sati u srijedu skupina šatoraša okupila se pred ulazom u Ministarstvo te zapjevala pjesmu 'Oj, Hrvatska, mati' ('Zovi, samo zovi'). Od jutros iznose svoje stvari iz šatora koji će nakon demontaže biti prevezen u Muzej Domovinskog rata u Vukovaru. Branitelj Anđelko Burilo kazao je da će šator biti ponovno sastavljen, izvještava Hina.

Podsjetimo, Đuro Glogoški, jedan od neformalnih vođa prosvjeda i predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata 1. skupine, na jučerašnjoj konferenciji za novinare izjavio je da su ispunjeni svi uvjeti za prekid prosvjeda koji je trajao od 20. listopada 2014. godine.