problemi i kod susjeda

More poplavilo slovensku pomorsku upravu u Kopru: Ne rade im telefoni, a smočila im se i dokumentacija

14.11.2019 u 18:30

Bionic
Reading

Dan nakon što je slovensku obalu pogodilo olujno nevrijeme, poplavivši niže dijelove Pirana i Kopra, teško je pogođeno djelovanje državne pomorske uprave u Kopru koja je zbog plimnog vala ostala bez dijela dokumentacije i komunikacijskih linija.

Zbog uklanjanja posljedica nevremena uprava za pomorstvo ne može osiguravati uobičajeno djelovanje, davati informacije strankama putem objavljenih telefonskih brojeva, niti s njima obavljati poslove vezane za izdavanje dokumenata, objavio je taj državni organ sa sjedištem u Kopru.

"Nažalost nismo u stanju u cijelosti operativno djelovati. Telefonske linije još su u prekidu, uništen nam je dio računalne opreme, a voda je poplavila i dio naše dokumentacije", kazao je u četvrtak za ljubljansko "Delo" direktor državne uprave za pomorstvo Jadran Klinec.

'Sjedište uprave nalazi se na trgu na koparskoj rivi, tik uz obalu, te je veliko nevrijeme s plimnim valom drugim najvećim u zadnjih pedeset godina uništilo ili oštetilo opremu. Sa strankama trenutno komuniciraju samo e-poštom jer telefoni ne rade, a problem je i u uništenoj dokumentaciji u papirnatom obliku koju su držali na podu zbog nedostatka prostora, a nju je oštetila poplava. Papire sušimo i u kontaktu smo s arhivarima, kako bismo vidjeli što možemo sačuvati, a što ne', navode u slovenskoj pomorskoj upravi.

Na sreću, brodski registar su ponovo uspjeli rekonstruirati, ali su još uvijek u zaostatku kod izdavanja dozvola za voditelje brodova, te dozvola za profesionalne pomorce.