AMERIČKI PASTOR

'Molitvom smo izazvali poplavu u Teksasu'

28.03.2014 u 15:36

Bionic
Reading

Američki pastor John Benefiel iz Oklahome uvjeren je kako su njegove revnosne molitve protiv demona uzročnik velikih kiša koje su, nakon dulje suše, pogodile Teksas

Tijekom velikih poplava koje su 2007. pogodile američke savezne države Teksas, Oklahomu, Missouri i Kansas poginule su 22 osobe, a materijalna šteta je naravno bila ogromna. Tisuće ljudi izgubile su domove, a sve se to dogodilo - ako je vjerovati pastoru John Benfielu - zbog toga što je njegova molitva bogu uspjela mnogo više nego što se sam pastor nadao.

Benfiel, koji vodi Church on the Rock u Oklahomi, u intervjuu za Generals International (kršćansku online emisiju) izjavio je kako se poplava dogodila zbog dekreta koji je pastor uputio demonu Baalu. Demon je tada imao vlast nad sušom pogođenim državama poput Oklahome i Kansasa, no čim je obavljena molitva i objavljen dekret protiv demona, krenula je i promjena vremena.

Kiše su padale od veljače do lipnja 2007., 'kao nikad prije u povijesti' hvali se pastor Benfiel. 'U jednom trenutku svako su jezero i rijeka u Teksasu, Kanzasu, Oklahomi i Missouriju bili izvan svojeg korita, baš kako smo predvidjeli, jer je dekret predviđao invaziju Duha svetoga na ova područja', pohvalio se pastor Benfiel.

Uvjeren je i kako je njegov antidemonski dekret spasio i Oklahomu od financijske krize 2008.godine.