muževni budite

Muškarci klečali diljem Hrvatske, u Zagrebu prosvjed i 'Tiha misa' , Pernar izazvao incident

02.09.2023 u 10:49

Bionic
Reading

Kao i svake prve subote u mjesecu, muškarci okupljeni u inicijativu "Muževni budite" organizirali su klečanje i molitvu krunice na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Osim u Zagrebu, klečalo se i u Šibeniku i Splitu. Istovremeno u Zagrebu je ponovno održan i prosvjed protiv klečanja

Molili su za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, a muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja, za duše u čistilištu i za osobne nakane.

  • +68
Molitelji i kontramolitelji u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Istovremeno s druge strane baš kao i svake subote kad muškarci kleče odvijao se provsjed protiv klečanja, a u Zagrebu je umjetnica Arijana Lekić-Fridrih izvela performans pod nazivom 'Tiha misa'.

A njoj je Ivan Pernar tijekom rukovanja savio je njezinu ruku i postavio ju na njene grudi.

"Na ovakvom skupu je to jedna zaista simbolična gesta koja nije benigna. Budući da ne znam radi li se o mentalno zdravoj osobi, neću pretjerano komentirati njegov istup. Moje grudi su moje grudi i moje tijelo je moje tijelo", rekla je Lekić-Fridrih koja je najavila pokretanje tužbe, prenosi Jutarnji.

Prosvjed protiv molitelja u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX