PRODANOVIĆ O ČAČIĆU

'Moguća je izmjena kazne, i to naniže'

22.11.2012 u 14:29

Bionic
Reading

Nakon što je bivši prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić zatražio da ide u zatvor u Hrvatskoj, njegov odvjetnik Čedo Prodanović pojašnjava da je na potezu mađarsko pravosuđe

'Slijedi odluka mađarskih vlasti, dakle Ministarstva pravosuđa koje može ustupiti taj predmet na izvršavanje kazne bez uvjeta i s određenim uvjetima, ali moram priznati da ne znam koji to uvjeti mogu biti - vjerojatno o duljini zatvorske kazne koja se mora izvršiti. U principu se ustupa bez uvjeta kada se odluči da se ustupi', ističe Prodanović te pojašnjava što slijedi dalje i otkriva da je moguće smanjenje kazne.

'Nakon toga predmet dolazi na naš županijski sud po mjestu prebivališta te se donosi nova presuda koja je vezana činjeničnim supstratom, dakle činjeničnim utvrđenjem mađarskog suda, što znači da je naš sud vezan utvrđenjem krivnje, ali je moguća i izmjena kazne, i to naniže, a ne naviše', pojasnio je Prodanović.

A koliko bi procedura mogla potrajati?

'To naravno ovisi o ažurnosti u Mađarskoj, ali u mjesec do dva tome bi se moglo udovoljiti', istaknuo je Čačićev odvjetnik.