CALL OF MONEY

Modern Warfare 3 stiže u studenom

21.01.2011 u 00:38

Bionic
Reading

Kao što se i nagađalo, produkcija sljedećeg nastavka Call of Duty već je u tijeku

Svi se još sjećamo trakavice oko odlaska Jasona Westa i Vincea Zampelle iz Infinity Warda nakon čega je iz tog studija za njima otišlo još nekoliko desetaka ljudi. Iako je Activision tvrdio da to neće utjecati na rad studija, bilo je jasno da se radi o blefu: West i Zampella bili su najvažniji ljudi u Infinity Wardu koji su s ostalim prebjezima osnovali novi studio i smjestili se pod okrilje konkurentnog EA.

 

West i Zampella sada rade na novim projektima, a sudski spor s Activisionom još traje.

 

Kako javlja ugledni Los Angeles Times, Activision je za nadolazeći Modern Warfare 3 uz Infinity angažirao i Sledgehammer Games i Raven Software. Sledgehammer je novi studio koji su osnovali idejni tvorci Dead Spacea, a Raven je kultni studio koji je poznat po velikom broju važnih FPS igara. Prema tom listu, na singleplayeru rade Infinity i Sledgehammer, a Raven je zadužen za multiplayer komponentu.

 

Igra bi navodno trebala tradicionalno stići krajem godine, u studenom, a nikakve dodatne informacije nisu poznate.

 

Ovo je još jedan od pokazatelja da je Call of Duty od obožavanog serijala postao tek proizvod na traci koji se očekuje svake godine u isto vrijeme. Activision svake godine provodi veliku promotivnu kampanju a mi svake godine dobijemo slične igre koje i dalje kupujemo u ogromnim količinama iako zauzvrat dobivamo jako malo. Pokazao je to i slučaj Black Opsa koji je u najboljem slučaju nedovršena igra puna bugova i problema dok Activision i Treyarch ne pokazuju nimalo interesa za probleme igrača. Igrača na kojima su zaradili više od milijardu dolara u vrlo kratkom razdoblju.