KUPOVINA ZGRADE

Mlinarević odbacuje sve optužbe u slučaju Planinska

14.03.2016 u 17:28

Bionic
Reading

Vlasnik Inženjerskog biroa Mladen Mlinarević zaključio je na kraju drugog dana iznošenja svoje obrane u „slučaju Planinska“ da mu unatoč svim dokazima ni dalje nije jasno što mu se stavlja na teret, kao ni kome i u čemu je to on navodno pomagao

Mlinarević koji je optužen zbog tvrdnji tužiteljstva da je u slučaju Planinska njegova tvrtka udvostručila vrijednost nekretnine u vlasništvu Mesnica Fiolić od čije je prodaje proviziju navodno primio bivši premijer Ivo Sanader, u svojoj je obrani na zagrebačkom Županijskom sudu odbacio sve optužbe.

Optuženik je ispričao da Inženjerski biro nije ušao ni u kakav posao s Mesnicom Fiolić, suoptuženog Stjepana Fiolića, ili bilo kojom njegovom tvrtkom.

Mlinarević je također ustvrdio da Uskok „naručenom procjenom stalnog sudskog vještaka u optužnici apsolutizira na razinu stvarne tržišne vrijednosti“, što je po njemu neprihvatljivo i besmisleno.

„Čak i da je nalaz vještaka Davorina Štengla bio iznesen „čvrsto i pošteno“ daleko je od toga jer je metodološki promašen i grubo krši temeljne postulate procjene nekretnina“, rekao je Mlinarević, ustvrdivši kako se radi o procjeni koja je naštimana kako bi se osigurala izrada optužnice.

Svoju obranu Mlinarević će nastaviti iznositi i u utorak.

Uskok u slučaju Planinska tvrdi da je bivši premijer primio mito nakon što je ministarstvo na čijem je čelu bio Petar Čobanković, temeljem vladine odluke, 2009. kupilo zgradu u Planinskoj ulici od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesnica Stjepana Fiolića koji je priznao da je bivšem premijeru u obiteljsku kuću odnio 10 milijuna kuna i milijun eura.