POTRAGA POMORSKE PLICIJE

Mladić pao s kruzera nasred Jadrana

20.09.2012 u 16:30

Bionic
Reading

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) Rijeka obavještava sve brodove u prolazu na sredini Jadrana na pojačano motrenje jer je na toj poziciji 24-godišnji mladić iz Paname jutros pao s broda

Poziv upomoć zbog člana posade u moru s pozicije na crti razgraničenja odgovornosti traganja i spašavanja Italije i Hrvatske, na sredini Jadrana, zaprimila je danas ujutro MRCC Rijeka, putem Obalne radio postaje Split.

Mladić je iz nepoznatih razloga oko četiri sata pao s putničkog broda bahamske zastave 'Serenade of the seas' koji je putovao u Veneciju, nakon čega je brod i sam započeo potragu. U tijeku je zajednička akcija traganja Hrvatske i Italije.

Prema podacima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, u području nestanka traga pilatus Obalne straže RH, a upućen je i brod LK Šibenik. MRCC Roma je u traganje oko 13 sati uputila helikopter Obalne straže Italije koji će tragati do sumraka, kao i dva plovila kojima pretražuju područje svoje odgovornosti zbog mogućnosti da je nestali mladić u međuvremenu, zbog jakog vjetra i valova, završio u talijanskim vodama.

Na poziciji traganja puše jak vjetar od oko 30 čvorova, a temperatura mora je između 15 i 18 celzijevih stupnjeva. Poruka pogibelji emitira se svakih sat vremena putem Obalne radio stanice Split radio.