POSLJEDNJI POZDRAV

Mještani Aržana u suzama se opraštaju od cijele obitelji koju je 'pokosila' korona

04.01.2022 u 22:51

Bionic
Reading

Aržano, mjesto na sjeverozapadnom rubu Imotske krajine, danas se probudilo u velikoj tuzi. Brojni mještani sa suzama u očima i tugom u srcu na posljednji počinak otpratili su troje svojih dragih sumještana iz obitelji Ledić, javlja Slobodna Dalmacija

Od posljedica koronavirusa, kako doznaje Slobodna Dalmacija, umrla je najprije supruga i majka Anka, iste večeri njezin sin Bože koji je bio i hrvatski branitelj, a nakon samo tri dana i suprug i otac Mate.

Pokopani su u istom grobu na mjesnom groblju u Aržanu. Na ispraćaju, kažu njihovi susjedi i prijatelji, bilo je cijelo mjesto i stanovnici okolnih naselja, jer se takav tužan slučaj nikada nije dogodio u Aržanu i bližoj okolici.

Obitelj Ledić bila je iznimno cijenjena kako u svom zaseoku, tako i u cijelom mjestu smještenom uz granicu s BiH. Iako je Mate Ledić sa svojom suprugom i sinom živio u Zaprešiću, često su dolazili u svoju kuću, na rodnu grudu, jer Aržano im je bila svojevrsna "punionica" za dobrotu, prisnost, jednostavnost i druženje u kojemu su uživali sa svojim sumještanima.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ