NAKON OSTAVKE

Misteriozni nestanak zadarskog HDZ-ovca

27.11.2013 u 09:40

Bionic
Reading

Dino Bailo, direktor ŠC Višnjik u ostavci, jučer je bio tema dana u Zadru. Oko 12 sati, lokalni mediji izvijestili su o njegovu nestanku. Policiju je alarmirala njegova supruga nakon što je otišao na službeni put s kojeg se nije vratio niti se tijekom puta ikome javljao

Nedugo nakon objave Bailo se vratio kući te je izbrisan s popisa nestalih osoba. Gdje je bio i zbog čega se nikome nije javljao, nije poznato. Policija će više detalja znati kada obavi s njim obavijesni razgovor. Zanimljivo je kako se nestanak dogodio dan nakon objave pojedinih medija da je bivši gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić stopirao Bailu organizaciju koncerta Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića. Bailo se, navodno, jednom od zaposlenika požalio kako je Vrančić rekao da mu ne dovodi Srbe. Ovaj je priču podijelio s novinarom portala ZDNews kojemu se na telefon nisu javljali ni Bailo ni Vrančić.

Naknadno je kroz druge medije Vrančić kategorički odbacio takve navode, mada je odbio odgovoriti na pitanje ima li što protiv nastupa srpskih pjevača u Zadru. Vrančić je demantirao i napise prema kojima je zbog načina vođenja ŠC Višnjik, tvrtke u vlasništvu Grada Zadra imao određene poslovne trzavice s Bailom. Bailo je, tvrdi spomenuti zaposlenik ŠC Višnjik, bio uvjeren da Balašević i Čolić mogu popraviti financijsku dubiozu Višnjika.

Dino Bailo pet je dana prije nestanka podnio neopozivu ostavku na mjesto direktora ŠC Višnjik, funkcije koju obnaša od osnutka tvrtke 2008. Ostavka je iznenadila mnoge jer je u pitanju provjereni HDZ-ov kadar u čijim rukama je i vođenje MO Arbanasi, kvarta prvog čovjeka grada Božidara Kalmete. Valja spomenuti kako je nedavno Bailo potvrdio da su djelatnici krim policije 2011. došli u ŠC Višnjik te zatražili dokumentacije dviju tvrtki koje su radile na Višnjiku. Radi se o tvrtkama D&Z i Dalekovod. Vlasnik prve je bivši državni tajnik Zdravko Livaković, jedan od uhićenih u aferi Remorker. Sve ovo navelo je Zadrane na nagađanja kako Bailov nestanak nije posljedica 'gluhih telefona' s članovima obitelji.