POTPREDSJEDNIK IMAO NESREĆU

Miškoviću 30 dana zatvora

14.12.2012 u 09:44

Bionic
Reading

Sudac Specijalnog suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, Mili Đuraškoviću i još četvorici osumnjičenih za malverzacije

Pritvor je određen Zoranu Mihajloviću, Dejanu Jevtiću, Risti Ristiću i Raši Zdravku. Sa slobode će se braniti Milutin Gašević, Zoran Kaitović i Predrag Filipović. Tužiteljstvo za organizirani kriminal predložilo je u četvrtak navečer, nakon saslušanja, pritvor osumnjičenima za malverzacije u privatizacijama cestovnih poduzeća. Za dvojicu je predložen kućni pritvor i oduzimanje putovnice, javlja B92.

Specijalni tužitelj za organizirani kriminal Miljko Radisavljević rekao je agenciji Beta da je Tužiteljstvo poslije saslušanja osumnjičenih izdalo naredbu za provođenje istrage, navodeći da postoji sumnja da je izvršena zloupotreba službenog položaja.

'Tužiteljstvo je sucu za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da odredi pritvor do 30 dana svim osumnjičenima osim Zoranu Kaitoviću i Milutinu Gaševiću', naveo je on i dodao da je Kaitoviću i Gaševiću predložena mjera zabrane napuštanja boravišta i oduzimanje putovnica.

Na pitanje novinara kako su se branili osumnjičeni, Radisavljević je rekao da je većina njih negirala navode iz kaznene prijave.

Po navodima kaznene prijave, Miškovići i Đurašković su od 2005. do 2010. godine, kao suvlasnici u privatiziranom Preduzeću za puteve Niš, a preko njega i kao suvlasnici u drugim cestovnim poduzećima - Beograd, Kragujevac, Vranje, Srem put, Bačka put i drugima - neosnovano iz tih poduzeća izvukli novac i prisvojili imovinu.

Poslije gostovanja na RTS-u Vučić imao nesreću

Aleksandar Vučić imao je sudar u srijedu navečer, poslije gostovanja na RTS-u. Ne postoji sumnja da je riječ o namjernom incidentu, rečeno je Blicu u MUP-u.

Vučićev blindirani terenac marke Mercedes udario je u banderu na Zelenom vijencu u Beogradu. Tom prilikom je ozlijeđen taksist koji je vozio Opel Merivu, a Vučić nije ozlijeđen. Prema neslužbenim informacijama, Vučićev terenac je vjerojatno zbog klizave ceste udario u stup ulične rasvjete koji je pao preko ceste, a pretpostavlja se da je nakon toga taksi naletio na stup. Podsjetimo, Mišković je prilikom uhićenja zaprijetio Vučiću da neće dočekati večer i gostovanje na RTS-u. Njegovi odvjetnici su kasnije demantirali te navode tvrdeći da je njegova izjava pogrešno prenesena.

Aleksandar Vučić