uhićenja

Bračni par Puklin porekao krivnju na ispitivanju u Uskoku

16.11.2021 u 18:37

Bionic
Reading

Mirela Alerić Puklin, bivša zamjenica zagrebačke državne odvjetnice, koja je jutros uhićena pod sumnjom da je informacije iz afere Agrokor davala Piruški Canjugi te njezin suprug dovedeni su na ispitivanje u Uskok

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, iznijela je obranu, odgovarala je na pitanja te je porekla krivnju. Očekuje se da će tijekom večeri na ispitivanje u Uskok biti dovedeni i njezini suosumnjičenici, među kojima je i njezin suprug Goran Puklin.

Njega se u zasebnom dijelu priče sumnjiči da je sudjelovao u namještanju IT poslova povezanih s Hrvatskom lutrijom, a vrijednost tih poslova je oko osam milijuna kuna. Na ispitivanje bi, nakon što budu pretrage njezine kuće i prostora tvrtke, trebala biti dovedena i Piruška Canjuga.

Njezin odvjetnik Antun Nobilo je danas najavio da će ona iznositi obranu. Ona je jedna od optuženih u aferi Agrokor, a optužnicu protiv nje podigla je Mirela Alerić Puklin, koja je svojevremeno bila jedna od tužiteljica koja je na tom predmetu radila.

Goran Puklin dolazi na ispitivanje u DORH Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Mirele Alerić Puklin i njezinog supruga Gorana Puklina rekao je kako je Goran Puklin vrlo opširno iznio svoju obranu.

'Vrlo detaljno objasnio je svoju ulogu u svemu, sve u svemu, negirao je optužbe. Tereti ga se na poticanje za zlouporabu položaja njegove supruge, sudjelovanje u kriminalnim radnjama vezanim u Hrvatsku Lutriju i jedno za tvrtku u kojoj se sad nalazi', rekao je.

Poručio je kako smatra da će Uskok teško dokazati krivnju.

'Mislim da vrlo teško možemo očekivati osuđujuću presudu. Što se tiče istražnog zatvora, nije još zatražen', rekao je.

  • +3
Mirela Alerić Puklin dovedena na USKOK Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL