IŽIVCIRALA I LEKU

Miljenićeva zamjenica osramotila se u Saboru

15.07.2014 u 19:05

Bionic
Reading

Zamjenica ministra pravosuđa Sandra Artuković Kunšt pred zastupnike je izašla potpuno nepripremljena i neupućena u podnesene amandmane na Ovršni zakon pa je čak uspjela iživcirati i predsjednika Sabora Josipa Leku, javlja RTL

Zamjenica ministra pravosuđa Orsata Miljenića, Sandra Artuković Kunšt, danas je u Saboru jasno pokazala kako izgleda Vladin 'neda mi se'.

Artuković Kunšt je u Sabor došla potpuno nepripremljena i nije znala reći koje amandmane na Ovršni zakon njeno ministarstvo prihvaća, a kojima se protivi. Time je iživcirala čak i predsjednika Sabora Josipa Leku koji je rekao kako će drugi put prekinuti glasovanje ukoliko netko ne bude imao sa sobom amandmane i objašnjenja, javlja RTL.

Zamjenica ministra pravosuđa se na samom početku pokušala izvući, pa je, ne znajući o kojim amandmanima Hrvatskih laburista se radi, upitala može li predložiti objedinjeno prihvaćanje amandmana, na što joj je predsjednik Sabora rekao da ne može, već da ide jedna po jedan.

Artuković Kunšt je nervozno listala po papirima, pa potom krenula od trećeg, umjesto od prvog amandmana, da bi na koncu zamolila Leku da joj pokaže svoje papire.

'Mogu li vidjeti te papire?', molećivo je pitala predsjednika Sabora, koji joj je dao svoj dokument. Kada je došao red da se izjasni o amandmanu broj dva zastupnika Gorana Marića (HDZ), Artuković je već zatvorila svoju mapu s papirima, spremajući se poći s govornice bez izjašnjavanja o amandmanu. Kada je shvatila da bi trebala nešto reći, opet se zbunjeno okrenula Leki i ponovno zatražila njegov dokument.

Da joj je neugodno zbog nepripremljenosti zamjenice ministra, do znanja je jasno dala i tajnica Sabora Jadranka Blažević, koja je rukom prekrila oči i odmahivala glavom.

Sabor je na koncu izmijenio Ovršni zakon, po kojem se od ovrhe izuzima minimalni iznos stalnih honorara.