OSTOJIĆ TUŽI PRETHODNIKA ZA KLEVETU

Milinović postavio pitanje odgovornosti za 'aferu Baxter'

09.01.2013 u 15:47

Bionic
Reading

Nakon jučerašnje kratke medijske prepirke bivšeg i aktualnog ministra zdravlja Darka Milinovića i Rajka Ostojića oko dugova koji su u zdravstvu otkriveni kroz analizu projekta Clean start, Milinović je danas još jednom odgovorio Ostojiću. Sve će, očito, završiti na sudu, jer je ministar Ostojić najavio tužbu za klevetu

Naime, nakon što je Ostojić jučer prozvao Milinovića da ima 'problema sa slovima i brojkama', spomenuvši se grafoloških vještačenja na kojima je bio bivši ministar zdravstva, uslijedio je i Milinovićev odgovor.

'Vidljivo je da ministru Ostojiću glas drhti kada je sazvao izvanrednu tiskovnu konferenciju za novinare kako bi opravdao dezinformacije koje plasira u medije. Kaže da sam bio na grafološkom testiranju, istina je sljedeća - nisam ja bio na grafološkom testiranju, nego dokument, na moje inzistiranje, a testiranje je utvrdilo da je dokument mijenjan na desetak mjesta', stoji u Milinovićevom priopćenju.

'Drhti li Rajku Ostojiću glas, kada se već želi vratiti u prošlost, zbog toga što se boji da se ne bi aktiviralo pitanje nabave CT-a za KBC Zagreb 2001. kada je on bio zamjenik ministra i vodio taj proces, te je isti nabavljen, zaobilazeći javni natječaj, za 2,2 milijuna kuna skuplji od najjeftinije ponude. Bilo bi dobro da odgovori kako je povezan interesno ili na drugi način s ljudima koji su zajedno s njim o tome odlučivali. Afera Baxter i dalje čeka na odgovor. Kako su tada govorili da je tada zamjenik ministra Rajko Ostojić odgovoran za tragediju koja se dogodila (smrt 24 pacijenta) budući da je ukinuo odjel u ministarstvu koji je bio zadužen za reakciju kod incidentnih događaja. Gdje se u vrijeme incidenta nalazio?', zapitao se Milinović.

Iz Ministarstva zdravlja kasnije je stigao odgovor u kojem stoji kako se 'saborski zastupnik Darko Milinović obratio medijima izjavom u kojoj dezinformira javnost iznoseći klevete protiv ministra zdravlja Rajka Ostojića'.

'Obzirom da je riječ o kaznenom djelu klevete, ministar Rajko Ostojić odmah je angažirao odvjetnika koji će podnijeti tužbu protiv Darka Milinovića', stoji u priopćenju.

Ostojić je jučer kazao da su posljedice Milinovićevog vođenja sektora zdravstva pregolem dug, prelijevanje javnih sredstava u privatne džepove, privatni monopol i preduge liste čekanja.

'Ministar dezinformira da je ukinuo privatni monopol te prelijevanje novca u privatne džepove. Istina je sljedeća: uređaj PET CT za koji se hvali ministar nabavila je prošla vlada, natječaj je bio u Narodnim novinama 5. lipnja 2011, a izbor ponuđača u 8. mjesecu 2011. U vrijeme ministra Ostojića povećan je broj privatnih poliklinika ugovorenih s HZZO-om (dvije nove poliklinike, a podsjetimo se da je obećao raskinuti postojeće ugovore). Novostvoreni dug u prvih šest mjeseci ministra Ostojića od 1.398.000.000 utvrdilo je Upravno vijeće koje je imenovala nova vlada, a potpisao premijer Milanović', stoji u Milinovićevom odgovoru.

236052,235951,235701,236053