KARAMARKO BRANI PLAGIJATORA

'Milijan Brkić je pošteni hrvatski domoljub'

23.03.2014 u 20:21

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko ocijenio je kako HDZ danas, slično kao kad je 1989. i 1990. trebalo ispuniti povijesni zadatak, mora vratiti dostojanstvo državi i svakom pojedincu. Osvrnuo se i na napad ministra Željka Jovanovića na Milijana Brkića

'HDZ je u sličnoj situaciji kao i 1989. i 1990. godine, kad je trebalo odgovoriti na jednu vrstu ugroze i ispuniti povijesni zadatak. Danas moramo državi vratiti dostojanstvo i dignitet i to svakom pojedincu", rekao je na svečanosti obilježavanja 24. godišnjice osnutka stranke u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.


Kazao je da se HDZ zalaže za državu jakog srednje sloja, kao što je slučaj u Njemačkoj. Želimo jako malo i srednje poduzetništvo te na programu radimo s prijateljima iz njemačke stranke CDU i ljudima iz jednog minhenskog instituta, rekao je.

'Tko više Jovanovićasluša i po čemu je on relevantan. On je član jedne Vlade koja će sepamtiti samo po lošim rezultatima. Ono što mogu reći je da je apsurdnoda on komentira jednog autentičnog i poštenog hrvatskog domoljuba ibranitelja. Podcrtavam branitelja', rekao je Karamarko, braneći od napada Željka Jovanovića, Milijana Brkića.

Nepoznatipočinitelji sinoć su ispisali uvredljive grafite na ulazu u sjedišteHDZ-a u Zagrebu. Na pročelju zgrade ispisali su riječ 'mafija' inacrtali zvijezde petokrake. Grafiti su uklonjeni, a policija traga započiniteljima. Tomislav Karamarko nazvao je to vandalizmom i ironičnododao kako je vjerojatno bio mrak pa je riječ mafija napisana na krivavrata, piše Dnevnik.hr.


Upozorivši na gospodarske probleme, rekao je kako je Vlada 'stalno u pripremi projekata, njeni članovi putuju, pričaju viceve, smišljaju afere, ubacuju nas u ideološke rasprave, samo da ne bi pričali o gospodarstvu'.

'Danas bi neki htjeli da se ja ispričavam u ime pet, šest, pa možda 50 ili 100 lopova ili ljudi koji su se bavili korupcijskim djelima unutar HDZ-a, među 200.000 poštenih ljudi, članova. Zbog čega se oni iz Kukuriku koalicije ne ispričaju zbog čega su izašli iz sabornice kad se 25. lipnja 1991. godine glasovalo o deklaraciji o nezavisnosti Hrvatske', rekao je Karamarko.

'Zašto bih se ja trebao sramiti zato što je jedan od mojih prethodnika procesuiran. To je bilo u skladu s načelima borbe protiv korupcije i stavom da nema nedodirljivih', kazao je i dodao kako se, međutim, pokazalo da je ta borba, dok je sve bilo u rukama Državnog odvjetništva, bila selektivna jer članovi nekih drugih stranaka nisu bili procesuirani.

'To je istina o karakteru ove vlasti. Ne može se reći da oni nisu prihvatili Hrvatsku, ali imaju distancu i skeptični su prema njoj', ocijenio je.HDZ je danas sasvim sigurno drugačija stranka, u kojoj se ni za koga tko smatra da je privatni interes važniji od stranke ili naroda neće imati razumijevanja, naša parola je: 'Korupcija van iz HDZ-a, domoljublje i poštenje natrag u HDZ', poručio je.

Predsjednik riječkoga HDZ-a Lucijan Vukelić ocijenio je da je Rijeka grad koji je najviše stagnirao u proteklih 20 godina i to zbog neaktivnosti SDP-ove vlasti. Rijeka najviše stagnirala u vrijeme SDP-ovih koalicijskih vlada, ustvrdio je predsjednik Županijske organizacije stranke i član predsjedništva HDZ-a Oleg Butković. Obećavali su velike infrastrukturne i prometne projekte a ništa nisu ostvarili, zato trebaju otići s vlasti, rekao je.