'OSJEĆAM BILO GRAĐANA'

Miličević iz HDZ-a objasnio zašto je podržao Vladino rješenje za švicarce

15.09.2015 u 16:56

Bionic
Reading

Koji će stav na glasanju u petak najveća oporbena stranka HDZ imati po pitanju Vladinog rješenja za švicarski franak, još uvijek nije sasvim jasno, međutim jutros je javnost pomalo iznenadio stav Davora Miličevića, HDZ-ovca koji je na saborskom Odboru za zakonodavstvo podržao Vladin prijedlog. Glasao je, potvrdio je za tportal Miličević, po savjesti, a uvjeren je da će uz manje prilagodbe Vladin prijedlog podržati i njegova stranka

'Podržao sam Vladin prijedlog zato što sam svaki dan u kontaktu s građanima i njima je stalo do toga da se riješe njihovi problemi. Gradonačelnik sam Županje, svaki dan mi dolaze građani i smatram da je to dobro rješenje za njih', kazao je HDZ-ov Davor Miličević u izjavi za tportal.

Podsjetimo, HDZ zasad nije jasno rekao hoće li ili neće podržati Vladino rješenje, pa su glasanje na sjednici Odbora za zakonodavstvo i podrška koja je došla od HDZ-ovog Miličevića bili iznenađenje.

Gradonačelnik Županje, koji i sam ima kredit u 'švicarcima' u izjavi za tportal kaže da je glasao po savjesti, odnosno da zasad u stranci nisu dogovorili službeni stav kojeg će se držati.

'Mislim da je stranka za taj prijedlog, samo s malim promjenama. Glasao sam po svojoj savjesti jer sam osjećao bilo potreba građana', kazao je Miličević za tportal.

Neki jasniji stav HDZ bi mogao iskristalizirati večeras na sjednici Kluba zastupnika. Podsjetimo, HDZ-ov saborski zastupnik Goran Marić sredinom kolovoza rekao je da je model konverzije kredita u švicarskim francima u eure dobar jer predstavlja satisfakciju dužnicima te je naglasio da je HDZ prvi nudio takvo rješenje. Međutim, prošli tjedan predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko zauzeo se za crnogorski model problema rješavanja dužnika u švicarskim francima, prema kojem bi se teret tečajnih razlika podijelio na tri jednaka dijela koje snose dužnik, država i banka. No samo dan kasnije u javnosti se ponovno oglasio HDZ-ov Goran Marić, kazavši kako su u HDZ-u spremni podržati Vladino rješenje ukoliko ono uključi obeštećenje za sve, znači i za one koji su vratili kredit i one kojima je kreditni odnos prekinut, kao i za one kojima on još uvijek traje.