hrvati izvan hrvatske

Milas čestitao Vuksanoviću na ministarskoj dužnosti u Vladi Crne Gore

29.04.2022 u 12:21

Bionic
Reading

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas čestitao je predsjedniku Hrvatske građanske inicijative Adrijanu Vuksanoviću na izboru za ministra u Vladi Crne Gore te izrazio uvjerenje da će nastaviti predano raditi na očuvanju hrvatskih vrijednosti

"Uvjeren sam kako ćete i na novoj odgovornoj dužnosti nastaviti predano raditi na očuvanju hrvatskih vrijednosti te na poboljšanju položaja pripadnika hrvatske nacionalne manjine i njihovoj još snažnijoj afirmaciji u crnogorskom društvu, kao i na razvoju cjelokupnoga crnogorskoga društva te na jačanju suradnje između dviju susjednih država: Hrvatske i Crne Gore", napisao je Milas u čestitki.

Vuksanoviću je zaželio puno uspjeha u budućem radu i djelovanju na dobrobit hrvatske nacionalne manjine u Boki kotorskoj i cijeloj Crnoj Gori.

U tome će Vam Središnji državni ured i nadalje pružati snažnu potporu, poručio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Adrijan Vuksanović rođen je u Kotoru 1980. godine. Diplomirani je inženjer elektrotehnike. Od srpnja 2019. predsjednik Hrvatske građanske inicijative. Član je Savjeta hrvatske Vlade za Hrvate izvan Hrvatske od 2013. godine, a od iste godine je i član Hrvatskog nacionalnog vijeća. Jedan je od osnivača i potpredsjednik Crnogorske paneuropske unije.

Od 2016. do 2020. bio je zastupnik u Skupštini Crne Gore, gdje je dvije godine bio predsjednik Odbora za europske integracije, a kasnije zamjenik predsjednika. Pored toga, bio je i član Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Europske unije i Crne Gore, kao i Administrativnog odbora i Odbora za ustavna pitanja. Bio je i šef Poslaničkog kluba manjinskih stranaka u Skupštini Crne Gore. Dva je puta biran za vijećnika u Skupštini Općine Tivat.

Član je Matice hrvatske, kao i Društva nezavisnih književnika Crne Gore, priopćio je u petak Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske.