'glavica kupusa'

Milanović spustio Vučiću: Vidjeli smo kako je to kad se natječu Hrvatska i Srbija

18.02.2024 u 11:15

Bionic
Reading

Predsjednik RH Zoran Milanović u nedjelju je odgovorio na poruku srbijanskog predsjednika Aleskandra Vučića, koji je, među ostalim poručio da će Milanoviću poslati glavicu kupusa

'Vidim da mi predsjednik Srbije kani poslati glavicu kupusa iz Futoga, kaže vrhunskog. Ako se već želi natjecati i glavicama kupusa, dobrosusjedski mu mogu samo poželjeti puno sreće jer Hrvatska ima varaždinsko i ogulinsko zelje, vrhunsko! A kako to obično bude kada Hrvatska i Srbija sudjeluju u natjecanju, vidjeli smo i jučer na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, Hrvatska izađe kao - prvak svijeta!', poručio je Milanović na facebooku.

Podsjetimo, Milanović je u petak rekao da Srbija ne vodi hibridni rat, već kupusaru od politike jer da se ne može odlučiti hoće li biti proeuropska ili proruska. Vučić mu je na to u subotu odgovorio da je srbijanska politika "prava i vrhunska politika" i da bi bilo dobro da i Hrvatska takvu vodi.

  • +20
Zoran Milanović, predsjednik RH Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Kupusarska politika - odlična politika. Mi volimo kupus, volimo da jedemo, imamo vrhunski kupus u Futogu, pa dobro, ima još malo da sačeka, kad dođe sezona futoškog kupusa, poslaću mu glavicu kupusa da vidi da je to jedna prava i vrhunska politika. Daj Bože da i oni takvu vode', rekao je Vučić u subotu.

  • +18
Aleksandar Vučić krajem 2023. u kampanji za izbore u Srbiji Izvor: Profimedia / Autor: Marko Metlas / imago stock&people / Profimedia