RAZMJENA VATRE

Milanović odgovorio Plenkoviću: Neka zadrži tintu, trebat će mu kad bude potpisivao smjene muljatora

08.10.2023 u 14:45

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović u izjavi u nedjelju je odgovorio premijeru Andreju Plenkoviću koji je za Milanovića rekao da je predsjednik koji je “niš’ koristi, koji je lijen, koji se nije se udostojio poštovati volju zakonodavca, Hrvatskog sabora, koji je donio zakon o izbornim jedinicama u propisanoj proceduri, propisanom većinom 28. rujna”.

“Plenković ne prestaje piliti već nekoliko dana i sad se toga uhvatio k’o luda Mara i ne prestaje. Tintu neka zadrži za sebe jer će mu trebati kad bude potpisivao smjene muljatora”, rekao je Milanović.

Predsjednik je dodao da je Plenković “obični institucionalni parazit”.

“HDZ i Plenkošenko meni nemaju pravo nametati u kojem roku, Ustav kaže osam”, rekao je vezano za situaciju s potpisivanjem Zakona, javlja N1.

Ante Jakov Milanović je zaposlen u tvrtki UFF, u vlasništvu tvrtke Stipe Latkovića, donatora u kampanji Zorana Milanovića, objavili su mediji.

“Što je veliki donator? On je moj donator. Koliko mi je uplatio – 60.000 kuna. Stranka SDP mi je uplatila osam puta manje nego HDZ za Kolindu Grabar-Kitarović. Što se tiče Latkovića, ima nekoliko proizvodnbih pogona, u jednom od njih radi moj sin. Moj sin je završio fakultet u Nizozemskoj. Rekao je da tamo ne želi živjeti i vratio se u Hrvatsku. Za ostalo pitajte njega”, rekao je Milanović.

  • +26
Milanović na 32. obljetnici mobilizacije 144. brigade HV-a Sesvete Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Osvrnuo se na sukob na Bliskom Istoku, navodeći da su ubijeni civili. “To ne gledamo u Ukrajini, ni minute to nismo gledali. Izrael će uzvratiti. ”

Osvrnuo se i na migrantsku krizu. “Ovo sad su sumnjivi tipovi koji prelaze granicu, tu treba dati policiji ovlasti da to suzbije.”