BEZ KRZMANJA

Milanović o Crnoj Gori: Priželjkivao sam pobjedu Đukanovića

27.04.2023 u 14:04

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović priznao je u četvrtak kako je na nedavnim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori priželjkivao pobjedu Mila Đukanovića, ali je naglasio i da će novi predsjednik Jakov Milatović "biti u redu, bude li radio ono što je govorio" u kampanji

“Dobro sam surađivao s Đukanovićem i priželjkivao njegovu pobjedu”, kazao je Milanović na konferenciji za medije nakon sastanka s albanskim predsjednikom Bajramom Begajem. Đukanovića je u drugom krugu izbora krajem travnja porazio kandidat stranke Europa sad! Jakov Milatović koji je imao podršku prosrpskih stranaka. Milanović je istaknuo kako Milatović, jer je na čelu zemlje članice NATO-a, ima “vrlo konkretne obveze”. “Ukoliko počne raditi ono što je govorio, to će biti u redu”, dodao je.

"Vrlo brzo će se vidjeti što jutro nosi", zaključio je. Begaj je kazao kako ne misli da su izbori u Crnoj Gori poremetili put zemalja zapadnog Balkana prema EU-u, dodavši kako je novi predsjednik objasnio svoje stavove te da je on pro-EU i pro-NATO. Na pitanje koje su najveće prijetnje sigurnosti u jugoistočnoj Europi, Milanović je kazao kako “nijedna država nije ozbiljno naoružana”, dok je vojno sposobnih ljudi sve manje zbog čega ne postoji potencijal za oružane sukobe.

  • +27
Predsjednik Albanije Bajram Begaj kod Zorana Milanovića Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Ponovio je da je Kosovo “realnost” o čijoj sudbini neće odlučivati Srbija koja je trenutno u “politički shizofrenoj situaciji i fantazira o odnosu s Rusijom kojoj je jedan mali privjesak”.